siliconen voor mallen 0,55 kg A40 hard

30,00

Beschikbaarheid:
5
Model:
200
Bestellen

Omschrijving
Siliconen voor mallen set 0,55 kg. (siliconen en verharder)

Deze siliconen komen bij silicones and more vandaan, de gegevens van silicones and more:

Siliconen Additie Transparant 40 (Hard)
De Silicone Additie Transparant 40 is een 2-componenten (Platinum) Poly-Additie-gietsiliconen welke bij kamertemperatuur uithardt.  De siliconen zijn zeer goed vloeibaar en de resultaten bieden een zeer grote treksterkte. Deze siliconen zijn veelzijdig en voedsel- en huidvriendelijk.

De transparante siliconen zijn geschikt voor mallen waarbij het belangrijk is dat het ingegoten voorwerp zichtbaar blijft. Op die manier kan men een mal zeer nauwkeurig en op de juiste plaats open snijden.

Vooral bij prototyping worden deze siliconen veel ingezet. Doordat het origineel redelijk goed te zien is in de siliconen vorm, is deze eenvoudig uit te snijden.

Deze gietbare siliconen zijn ook prima te gebruiken voor het maken van stempels (tamponeer industrie) en protheses en podologie.

Technische gegevens

  • Mengverhouding in gewicht: A:B = 10:1
  • Viscositeit A component (silicone): 10.000 mPa
  • Viscositeit B component (verharder): 100 mPa
  • Verwerkingstijd bij 20°C (potlife): 60 minuten
  • Ontmaltijd bij 20°C: 6 uur
  • Trekkracht: 8 N/mm2
  • Doorscheursterkte: 15 N/mm
  • Kleur: transparant
  • Hardheid: Shore A 40

Let op: Potlife/ ontmaltijd is sterk afhankelijk van temperatuur! Bij een hogere temperatuur worden de verwerkingstijd en ontmaltijd korter.

Verwerking
De Siliconen Additie Transparant 40 kan men eenvoudig met de hand of machinaal mengen. Meng de A- en B-component zorgvuldig en in de aangegeven verhouding (10 delen A en 1 deel B in gewicht) door elkaar. Verwerk het mengsel binnen de potlife en wacht met ontmallen tot het geheel compleet is uitgehard. U kunt eventueel het uithardingsproces versnellen door het geheel in een oven te plaatsen. Let hierbij op dat luchtbellen in dat geval  minder lang de tijd krijgen om te ontsnappen. Wij raden aan de mal na ontmallen nog even na te bakken op 100°C voor 2 tot 3 uur om deze helemaal te ontgassen.